Cykelhjälm med grönt spänne, vad är det?

Senaste uppdateringen: Oct 15, 2013 03:38PM CEST

Cykelhjälmar med grönt spänne rekommenderas till små barn upp till 7 års ålder. Hjälmar med grönt spänne skyddar lika bra som en vanlig hjälm men har funktionen att förhindra kvävningsolyckor om barnet skulle fastna eller bli hängande någonstans. När hakbandet utsätts för en viss belastning så löses det ut och hjälmen kan avlägsnas från barnets huvud.

Hjälmen sitter däremot fast i lägen där man slår i huvudet, så det är ingen risk att man förlorar skyddsförmåga.

info@arnewid.se
http://assets3.desk.com/